Α 1
Αθλητικές Δράσεις Κοινωνικές

Δευτέρα 6 Μαρτίου, πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι τάξεις  Δ΄ και Ε΄ του Δημοτικού Σχολείου Άνθειας, συμμετείχαν στη δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ για την ανάπτυξη δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Μπάσκετ, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Live Without Bullying: Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό #6»  πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της Μικτής Ομάδας Καλαθοσφαιριστών της Αλεξανδρούπολης-Φερών, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Αθλητές και ειδικοί ένωσαν  τις δυνάμεις τους και έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Πριν την έναρξη του αγώνα,  μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του.

Ακολούθησε ο φιλικός αγώνας καλαθοσφαίρισης, μεταξύ των δύο  μεικτών ομάδων, ενώ κατά τη διάρκεια της δράσης, οι αθλητές  με τα παιδιά μοιράστηκαν θετικά μηνύματα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

3 1